Ölümsüzlüğün Sınırları

Kimsenin ölmediği bir dünya, büyük ihtimalle ölünebilen bir dünyadan çok daha farklı, çok daha alışılmadık fakat bir o kadar da ilginç olurdu sanırım.

Başlangıç olarak,
Eğer ölümü çıkartacaksak, ölüme sebep olan tüm şeyleri de onunla beraber çıkartmalıyız.

Ölüme yol açan en bilindik sebepler hastalıklar (kanser, veba, aids, yaşlılık falan...) ve katledilmek (cinayetler, savaşlar, bilumum kazalar filan...) olduğuna göre öncelikle bunların ölüme sebep veren kısımlarını çıkartmalıyız.

Örnekin,
Manyaaan biri, kurbanını bıçaklar ama kurban ölmez, sadece acı çeker. Hatta kan kaybı da yaşar, kan kaybetmenin verdiği tüm sıkıntıları çeker, git gide daha kötü olur, kızarır, morarır falan ama yine de ölmez. Ve zamanla iyileşerek kaldığı yerden yaşayabilir.

Bir de bu ölümsüzlük sürecinin tam olarak nerede başladığını kestirdik mi tamamdır.
 
Meselakin,
Şimdi hepimiz güzel güzel yaşlanıp ölüverirken, bir gün birşey oluyor ve artık ölmemeye mi başlıyoruz, yoksa başından beri zaten hiç ölmüyorduk, ööyle geçinip gidiyor muyduk...

İkincisi, ilkincisinden daha akla yatkın olduğundan onu kabul buyuralım.

---------------------------

Şimdi en başta,

Biz ölmüyoruz abi, burası tamam, okey. Yani 532186454321 tane milenyum yaşasak da tosssun gibi, toraman gibi hayat sürmeye devam edeceğiz. Bu cepte!

Öncelikle tarih, en kesin bilgileri içerirdi.

Örneğin Kadeş Savaşında hangi tarafın galip geldiğini mi bilemedik?
Hemen 118 811'i arar (dikkat, sanal reklam) "Bacım, bana Kadeş Savaşı gazilerini bağlasana" derdik ve operatör fıstık bize bilmem kaç yüz yaşındaki dedeyi bağlardı, o dede bize savaşı anlatırdı.

Sonra 15 kuşak evvelki dedemiz, diğer 14 kuşak evvelki dedelerimize anlattığı gibi bize de Malazgirt Savaşı'nı anlatırdı ballandıra ballandıra.

O esnada karnında mızrakla açılmış koca bir delikle bir Bizanslı dede gelir, "Yaa işte çocuklar o gün bugündür bu adamla arkadaşız" diye gülerdi.


- O zamanlar paşa deden mülazım evvel idi kuzucuğum. Ah o üniforma içinde ne de yakışıklıydıııı..
- Hanııım hanıım takhma diflerim neğedeee??

---------------------------

Hem belki savaşlar da olmazdı, insanlar birbirilerini zora sokmak, çıkmaza sürüklemek, istediklerini yaptırmak için çok daha farklı yollar bulmak zorunda kalırdı.

Bir kere artık soykırım diye birşey olmazdı.

Hatta cezalandırma yöntemleri de değişirdi. Ceza hukuku şimdi bildiğimizden bambaşka birşey olurdu.
"Müebbet cezalar" daha bir önem kazanırdı.

Müebbetlik bir suçu göze alan mahkumların "ölümden daha ağır ne olabilir ki, vereceğimiz altı üstü bir can" deyip sineye çekmeleri imkansız olurdu.

Amerikan filmlerinde duyup da mantık erdiremediğimiz "İki Kere İdam" cezasının sadece pratikte değil, teoride de hiçbir anlamı kalmazdı.

İdamın anlamı kalmazdı çünkü.

Sonra anne tehditleri ve mafya tehditleri de değişmek zorunda kalırdı.

- O yemek bitecek dedim, beni deli etmeee!!
- Yaaa bana ne  yaaaa...
- Çocuk gebertirim seni!!
- Ehehe hadi gebert hadi gebert, gebertemeskii :)))

Veya ne bileyim:
- Vittorino'ya tanıdığımız süre doldu mu?
- Doldu baba, ne yapalım?
- Gidip öldürün. Önce karısı öldürün, sonra çocuklarını öldürün, sonra Vittorino'yu öldürün.
- Adam her tehdit ettiğimizde bize hareket çekiyor baba! Ne zaman herifin kapısına dikilsek başına silahı dayayıp birkaç şarjör boşaltıyor, öylece bakıp kalıyoruz.
- Lanet olsun... Bir kaç hafta daha süre tanıyalım madem.

Belki en ağır ceza yine müebbet olurdu.
Fakat ölümsüzlüğün getirdiği nüfus kalabalıklığını göz önünde bulunduracak olursak, hapisaneler dolup taşardı ve suçluları toplayacak yer kalmazdı.

Fakat belki de suçsuz yere idam edilmiş biri ardından vicdan azabı çekmez, ondan özür dileme şansı bile bulurduk.



---------------------------

Nüfus patlaması demişkene...
Yaşamın ölüm kısmı olmadığına göre, zorunlu olarak doğum kısmı kontrol altına alınmaya çalışılırdı.

Fakat ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, muhakkak ki bir yerlerde birşeyler kontrolden çıkar ve nüfus artardı.

Artmış olan nüfus da kaçınılmaz olarak dallanıp budaklanmış akrabalık ilişkilerine sebep olurdu.

Zaten geçmiş ola, "çekirdek aile" kavramına elveda diyeli binlerce yıl geçmiş olacaktı.

Örneğin "Şeker Bayramı" geldiğinde,
Kendimiz ve varsa kardeşimiz, elimize bir poşet alır ve hısım akraba gezmeye giderdik.

  • Önce anne-babamızın, sonra varsa onların kardeşlerinin elini öper, harçlık alırdık.
  • Sonra dedelerimizin ve ninelerimizin, varsa onların kardeşlerinin elini öper, harçlık alırdık.
  • Derken sıra dede ve ninelerimizin anne-babalarına (biz bu jenerasyona büyük dede-nine diyelim) ve varsa onların kardeşlerine gelirdi. Onların ellerini öper ve harçlık alırdık.
  • Bu noktaya gelinceye kadar çoktan ipin ucunun kaçtığını farketmeliydik, oysaki herşey daha yeni başlamış olurdu. Sırada Büyük Dede-Nine'lerimizin anne ve babaları ve varsa kardeşlerinin elini öpüp harçlık almamız gerekirdi. Bu jenerasyonu da Büyük Büyük Dede-Nine olarak adlandıralım.
  • Tabii doğal olarak Büyük Büyük Dede-Ninelerimiz ağaç kovuğundan çıkmış insanlar değillerdi, onların da anne-babaları ve belki kardeşleri olurdu. Bu durumda Büyük Büyük Büyük Dede-Nine jenerasyonuyla müşerref olmamız gerekirdi.

Muhakkak ki matematiksel bir formülasyonu olan bu soy ağacının her bir kat yukarısında bizim dudaklarımıza binen yük sağlığımızı bozarken, aile büyüklerimizin de başta biz ve bizim gibi olan diğer aile fertlerine verecekleri bayram harçlıklarıyla, dünyanın en sağlam ekonomileri bile çökebilecek, milli ekonomimiz ağır bir dış borçlanmaya sürüklenecek ve büyük ihtimal gelecek bayrama kadar Maliye Bakanlığının kara kara düşünmesine sebep olacaktı...

Tabii sülalemizin başı olan en büyük atamız, ilk çocuklarından itibaren tüm diğer torun ve akrabalarına ikram edecek şeker ve kolonya tedariki yüzünden yine küresel çapta bir şeker ve alkol krizine neden olacaktı.

Sonuç olarak aşırı köklü, abartı geniş, inanılmaz kalabalık sülalerimiz olacaktı ve biz bir şekilde bütün akrabalarımızla etkileşim içinde olacak, onları tanımak zorunda kalacaktık. 

- Dedeeeeee!...
- Torunuuummm!!!
- Anne bu hangi dedemdi?
- Farketmez, hemen sarıl, gidicez şimdi...

---------------------------

Akrabalık ilişkileri hoşuma gitti, biraz daha irdeleyim :)

Birinden hoşlandınız. Onun bu yoğun nüfus içinde kaçıncı aşkınız olduğu büyük ihtimalle bir sorun olmayacaktı. Hem sorun olsa da kaç yazacaktı?
- Oytunç, doğru söyle, ben senin için kaçıncıyım?
- Söylesem de inanmazsın ki...
- Olsun noolur söyle!!!
- 3048.'sin bebeğim.
- Ahhh inanmıyoruuuum... Bu zamanda senin gibi birini bulmak o kadar zor ki, hayalim hep ilk sıralarda olmaktı. Seni seviyorum aşkım.
- İnan bana, diğer 3047 tanesinde, sende bulduğum mutluluğun zerresini bulamamıştım!!

Ve o gün evlilik kararı aldınız diyelim.
 
Her düğünün olmazsa olmazı takı merasimlerinde, ilk eziyeti elinde mikrofon, aile üyelerini ve taktıklarını anons eden teşrifatçı yaşacaktı:

- Veee iştee... Pardon siz kimdiniz abla?
- Ben gelinin 3. göbekten dedesinin, 2 küçüğü kız kardeşinin, 4. göbekten ninesinin, en küçük eltisinin, bir büyük dayısının, ortanca amcasının babaannesiyim yavrum.
- Eveeeet ve gelinin 3. göbekten dedesinin, 2 küçüğü erkek kardeşinin...
- Yok ayol kız kardeşinin!
- Pardon 3. göbekten kız kardeşinin, 2 küçüğü dedesinin...
- Ayol ne diyorsun çocuğum sen? Bak, ben gelinin 3. göbekten dedesinin, 2 küçüğü kız kardeşinin, 4. göbekten ninesinin, en küçük eltisinin, bir büyük dayısının, ortanca amcasının babaannesiyim!
- Tamam teyze. Ve gelinin ebesinin, nenesinin, yedi ceddinin, soyunun sopunun, taaaa gelmişinin geçmişinin...

Tabii az önce dert yandığımız şeker ve alkol krizi burada da altın krizine sebep olacaktı. Zira her gelen aile üyesi, gelin veya damattan en az birine, çeyrek bile değil, çeyreğin çeyreği bile değil, iğne ucu kadar altın takacak olsa, düğün bittiğinde sırf bu yeni evliler için bir kaç ton altın takılmış olacaktı.

Üstelik dünyadaki tek düğün de bu olmayacaktı! Tam o esnada, aynı anda evlenmekte olan belki trilyonlarca çift olacaktı dünyada.

Evlilik işinin şimdiki gibi zorunluluk gerektirmese de ekonomik sebepler ve alışkanlıklardan dolayı belirli zamanlarda yapılması da imkansız olacak, evlenmek belirli zamanlarda gerçekleştirilmesi emredilen bir uygulama olacaktı. Yoksa önü alınamazdı!

Diyelim 20 Haziran.

20 Haziran'ı 21 Haziran bağlayan geceye "Küresel Zifaf Gecesi" denilecekti. O gece yaşanacak hareketlilik dünyanın eksenin canına okuyacak, büyük ihtimal yer yerinden oynayacak ve dünya halen yarılmamışsa bile en azından yörüngesinden çıkıp şöyle bir iki galaksi dolaşıp gelecekti.

Bu mübarek gecenin sadece sarsıntı önleyen değil aynı zamanda ses geçirmez mekanlarda yaşanması da zorunlu tutulacaktı.
Zira ölümlü dünyanın mart aylarında kedilerin topluca hem eşlerini, hem de çıkarttıkları seslerle biz zavallı uykusuzların beyinlerini şaapmalarını göz önünde bulunduracak olursak ölümsüz dünyanın "Küresel Zifaf Gecesi"ni en az hasarla atlatabilmek için pek çok önlem alınması gerekirdi.

Ayrıca canları biraz başbaşa kalmak isteyen çiftler için bu tarih eşi benzeri bulunmaz altın bir fırsat olacaktı. Çünkü tüm bu hısım-akraba kalabalığı arasında "hayatım bu gece birşeyler yapalım mı" demek imkansızlaşacak yada "artık seninle eskisi kadar yalnız kalamıyoruz" serzenişleri faydasız olacaktı.

Evet, tüm dünya için gerçekten kabus olan "ilk gece sendromu"nu da atlattık. Peki ya sonra?

Doğum yapabilmek, dünyaya yeni bir birey getirmek şimdikinden daha büyük bir sorun olacaktı.

Belki devletler bunu yalnızca uygun gördükleri eşlere "Bebek Yapma Sertifikası" vererek çözmeye çalışacaklardı. Her ülkenin belirli bir kotası olacaktı.

Hatta bir zaman sonra kota uygulaması da kalkacak ve çocuk dünyaya getirmek yasaklanacaktı. Doğuran anneler yüzlerce yıl hapse atılacak, doğuma sebebiyet veren babalar hadım edilecekti...

Yine bilmemkaç kuşaktan bilmemkim yoluyla akrabası olduğumuz insanlar, bebek sevmeye, doğumu tebrik etmeye gelemeyeceklerdi. Gelecek olsalardı da bu, bayramlaşmalardan yada düğün merasimlerinden pek farklı olmayacaktı :)
Sonraaaa,
Evliliği ve doğumu atlattık. Sıra çocuk büyütmeye geldi.

Bir kere hiç bir anne-baba oğluna şu cümleyi kurarak böbürlenemeyecekti: "Ben senin yaşındayken böyle böyle yapardım!"

Çünkü söylediği anda onun da kendi babası "hadi ordan zırtapoz, ben de senin yaşındayken şöyle böyle yapardım" diyerek haddini bildirecekti.

Tabii buna tanık olacak dede "susun bakiim terbiyesizler, ben de sizin yaşınızdayken öyle böyle yapardım" diyerek herkesi susturduğunu sanacaktı.

Bu her defasında bir büyük dedenin "kes ulan eşşooleşşek ona bakarsan ben de senin yaşındayken x yaptım, y yapıyordum, z yapacaktım" demesiyle sürüp gidecekti.

Bu, aynı zamanda kuşak çatışmasının da sonu demek olacaktı.


Başkaaaa,
Kimse kimsenin ebesine sövemeyecekti!

Burada bir açıklama yapmak isterim.
Ben bir iki sene öncesine kadar o kendilerine sövülen ebeleri hep doğuma yardımcı olan kişi ve kuruluşlar olarak bilirdim. Meğerse anneanne mevkiindeki akrabalara verilen rütbe imiş.

Edepsizlik bu kadar sınır tanımayıp sadece hınç beslenilen kişiye değil, onun da annesini atlayarak bir büyük atasına sövüleceğini tahmin edemezdim tabii...

İşte ölümsüzlük olmasaydı bu da imkansız olurdu!

Çünkü ortada bir ölü olmayınca kimse ölünün arkasından sövemediği gibi, yaşayanı da karşısına almış olurdu ve cümle sülale kavgaya tutuşulurdu.

Cevaplar, hakarete ilk muhatap olan kişiden yukarıya doğru şöyle seyrederdi:

  • Vay sen benim ebeme nasıl söversin!
  • Vay sen benim anama nasıl söversin!!
  • Vay sen bana nasıl söversin!!!
  • Vay sen benim kızıma nasıl söversin!!!!
  • Vay sen benim torunuma nasıl söversin!!!!!
  • Vay sen benim çocuğumun torununa nasıl söversin!!!!!!
  • Vay sen benim torunumun torununa nasıl söversin!!!!!!!
  • Vay sen benim çocuğumun torununun torununa nasıl söversin!!!!!!!!
  • .....
  • ....
  • ...
  • ..
  • .
  • Pardon dayı bi yanlışlık oldu...

Çünkü işin sonu belli, kavga çıkacak.
Hatta bu soy ağacına bakılırsa dünya savaşı çıkacak!!

O yüzden belki en fazla şahsın kendisine sövülürdü. Gerçi bu seferde çocuğuna hakaret edilmesini kaldıramayan aile büyükleri devreye girerdi.
Hasılı, kimse kimseye sövemezdi, basit bir küfür, hele de x. oğlu y. ve o. çocuğu ö. gibisinden hakaretler büyük cesaret isteyen sözler olacaktı.

Belki de yöneticiler, şu an basit bellediğimiz çoğu küfür için ciddi cezalar getirecek, hatta savaş sebebi bile sayabilecekti. Çünkü ne malum, belki bir kralın dallanıp budaklanan soyundan bir üyeye, ucu krala dayanacak bir küfür gelecekti...


 ---------------------------

Muhakkak ki hiçbirşey aile boyutunda kalamayacak, toplumsallaşacaktı.
Örneğin ulaşım.

Toplu taşıma araçları hem çok uzun, hem çok geniş, hem de birkaç yüz katlı olmak zorunda kalacaktı. Yolda tekerlekli gökdelenler görebilecektik.

Şu cümle çok daha önem kazanacaktı: "Sabahtan beri bekliyorum, nerede kaldı bu Fatih-Işıklar otokulesi?"

Evet, ölümsüz dünyadaki otobüsler artık bizim dünyamızdaki tek kapı vosvoslar kadar bile yeterli olamayacak ve toplu ulaşım otokule adı verilenler toplu taşıma araçlarıyla sağlanacaktı.

Geç gelen bir otobüs, pardon otokule, binlerce insanın işine geç kalmasına, belki de bu yüzden insanların işten kovulmalarına, en azından bir gün içinde yüz binlerce çalışanın patrondan azar işitmesine sebep olacaktı.

Tabii ki bir de sıkışmaması imkansız trafik!
- Abi toplantı başladı nerede kaldın?
- Trafiğe takıldım idare edin.
- Nereden geliyorsun?
- 146. köprüdeyim şu an.
- Ahh keşke  9836. üst geçidi kullansaydın, orada sadece 7987465132 kadar araç varmış.
- Şimdi mi söylenir bu?

Ve tabii ki trafik kazaları:
- Sayın seyircicikler, artık haber değeri taşıyor mu bilmiyorum ama bugün de 6000-7000 tane araç birbirine girdi, birkaç milyar da yaralı var. Bu kazada da hiçbir ölüm yaşanmaması halkta büyük üzüntüye sebep oldu.

Sonra doğal afetler...
  • Gece saatlerinde Nüfusupatlakoğlu köyünde meydana gelen depremde bir köpek kulübesi yıkıldı. Kulübenin yıkılmasıyla oluşan boşluk evsiz kalan yaklaşık 8 milyon insan için umut oldu.

  • Çölde meydana gelen sel halkta herhangi bir tepkiye sebep olmadı. Yetkililer, "keşke arada birkaç kişi kapılıp gitseydi de azıcık yer açılsaydı" diyerek yakındılar.

  • Belki yıldırım düşer de ölürüz umuduyla yağmur altında ellerinde paratonerle gezen yaklaşık bir milyon insana yine hiçbirşey olmadı. Halka boş yere umut verdikleri gerekçesiyle linç edilmeye çalışılan bu bir milyon insan için polis kılını kıpırdatmadı. Hınçlarını yeterince aldıklarına kanaat getiren öfkeli halk olaysız dağıldı, dövülenler de gelecek eylem için gün saymaya başladı.

  • Sigara izmaritinden çıktığı zannedilen yangın 16 şehrin yanmasına sebep oldu.Yaralılar hastaneye götürülmedi, kendi kendilerine iyileşmeleri beklendi. Zaten o kadar sargı bezi de yoktu...

---------------------------

Sigara deyince aklıma geldi,

Sağlık sorunları artık kimseyi o kadar da korkutmazdı.

Örneğin "sigara öldürür" uyarısı kağıt ve mürekkep israfından başka bir şey olmazdı.

Hatta belki bu sayede sigara ve alkol tüketimi özendirilmeye çalışılırdı.
"Sigara içmek kısırlığa neden olur! Bu avantajı değerlendirin, sigara için!" yazılırdı, hatta "Hiçbirşeyin sonu olmadığı bu sıkıcı dünyayı içerek şenlendirin" bile yazılırdı.

Sonra her insanda en az 5-10 tane bulaşıcı hastalık olurdu ama kimse ölmezdi, umurunda da olmazdı.

- Geçmiş olmasın abi, sende ne çıktı?
- Kolera var, tifüs var. Veba iyileşmeye başlamış, doktor uyardı, daha pis ortamlara gitmelisin dedi. Bu tatilde Mamak Çöplüğü'ne gitmeye karar verdik hanımla.
- Ooo iyi abi iyi. Bende de cüzzam, kuduz ve aids çıktı.
- Daha yeni mi aids oldun oğlum sen?
- Ne yaparsın abi işte, iş güç, çoluk çocuk derken anca vakit bulabildim.
- İhmal etme bu tip şeyleri!

Organlarımızdan musibetler eksik olmazdı.

- Doktor bey bu hasta yeni geldi.
- Nesi var?
- Bu hafta dördüncü kez kafası kopmuş.
- Bu kadar da umursamazlık olmaz ki canım. Tamam siz koyun onu bir yere, bir ara dikerim ben.
- Bu hastanın da organlarını çalmışlar, akciğerleri ve bağırsakları kayıp.
- Tamam önce bi balon takıverelim de nefessiz kalmaktan acı çekmesin. Sonra bağırsaklara da bahçe hortumu bağlayıveririz bir ara. Bu devirde insan kendi organlarına sahip çıkmalı biraz ama yaa, ne bilinçsiz bir toplum olduk böyle!!
- Doktor bey, doktor bey, bu raporda ne denilmek isteniyor?
- Hmm... Beyninizde karpuz büyüklüğünde tümör varmış ve hemen alınmazsa bir halt olmazmış.
- Haaa iyi ya, ben de birşey var sanmıştım. Neyse kolay gelsin.






--------------------------- 
Tabii insanlık bilinci de bizim bildiğimizden çok daha farklı bir şey olurdu.

Mesela sınırsız yaşamın sağladığı rahatlık, insanların bir iş yetiştirme ihtiyacını ortadan kaldırırdı. Nasılsa bir gün biterdi o iş, nasılsa birgün yapardık, nasılsa acele etmeye değmeyecek kadar çok zaman vardı!

Bu ölümsüzlük rahatlığı aynı zamanda aşırı bir güven de verirdi. İnsanlar çoğu şeyden korkmazdı. Her işe gözü kapalı atlar, herşeyi endişesizce tecrübe ederdi. Ne olacaktı yani? Ölecek miydi?

Yeni bir ideolojiyi yaymak veya tehlikeli bir fikri bastırmak, bizim şu an alışık olduğumuz yöntemlerden daha farklı olurdu. Aykırı sesleri susturmada öldürmek, savaşmak gibi yöntemler hiçbir işe yaramazdı. Aynı şekilde kalabalığın gönlünü kazanmak da imkansız bir hale gelirdi. Halka hitab edebilmek de en az halkın bazı şeyleri öğrenmesini engellemek veya unutmasını sağlamak kadar zor olurdu.
Sonra yalnız kalma korkusu kesinlikle ortadan kalkardı. Bunun yerini kalabalıkta kalma korkusu alırdı. Utangaçlık, çekingenlik gibi hisler, toplumdan soyutlanmak gibi arzular akla hayale gelmezdi.

Kaçıp saklanmak için tenha ortam arayışı, yerini kalabalığın içinde kaybolmaya bırakırdı. Ama muhakkak binlerce gammaz olurdu.

Kimse kimseye yalan söyleyemez, asla ispatlayamayacağı iddialarda bulunamazdı. Yapılan her işin, söylenen her sözün bir şahidi olurdu.

İşleri rüşvetle halletmek bir servete, yalancı şahit edinmek binlerce insana mal olurdu. 

Faili meçhul suçlar olamazdı. Cinayet zaten olmazdı çünkü ölüm olmazdı. Diğer hiçbir suç da görgü tanıksız olmazdı.

Emeklilik diye birşey olmazdı. Çalışmaya başlama yaşı belki kabul edilebilirdi ama çalışmayı bırakma yaşı olmazdı.

İnsanlarda sonsuz yaşam yanında sonsuz bir umutsuzluk da olurdu. Kimsenin gelecekten bir beklentisi olmazdı. Gelecek diye birşey olmazdı. Hayat, sonsuz bir bugünden ibaret olurdu. "Bir gün bunlar sona erecek" diyeceğimiz bir an olmazdı.

--------------------------- 

Buraya kadar hayalini kurduğum, esasen baştan sakat olan fakat dediğim gibi hayal olan bu saçmalık, dayanağını tek bir noktadan alıyor.

Ölümden öte köy yok!

Eğer bugün biz zavallı faniler, bazı şeylere tahammül edebiliyorsak, bu sadece ama sadece bir gün ölümün gelip bizi herşeyden, hiç olmazsa bu dünyanın sıkıntılarından kurtaracağı inancıdır.

Hatta bazılarımız tahammül sınırlarını zorladıkları zaman, kurtuluşu o ölüm anını kendi kontrolleri altında gerçekleştirmekte buluyorlar.

Dahil oluş sürecindeki uygulamalarından emin olamadığımız yaşam oyununda, en azından ayrılış yöntemimizden kesin olarak eminiz, ölüm! Dahası tüm bu karmaşadan kurtulmanın başka bir hiçbir yolu da yok!

Bu sayede, eğer istersek intihar edebiliyoruz!
Pratikte pek çok istisna olmasına rağmen, teoride istediğimiz zaman kendi ölümümüzü temin ederek, çıkış yolunu bulabilme becerisine sahibiz.

Ancak hem teoride hem de pratikte hiçbir istisnası olmayan yegane şey, biz bu becerimizi kullansak da kullanmasak da, istesek de istemesek de ölümün bir gün muhakkak olacağı. Üstelik bunun istatistiksel olarak 100 yıldan daha erken gerçekleşeceği.

---------------------------

İşte bu yüzden ey dostlar, Romalılar, vatandaşlar...

Bu yüzden, yaşam bu kadar gerçekçi, bu kadar karşı konulmaz ve bu kadar cezbedici.
Herşeyi gerçekleştirmeliyiz, elde etmeliyiz.
Her arzumuz tatmin olmalı, her mutluluğu yaşamalı, her tadı almalıyız.

Yada tam tersini yapmalıyız,
Bu dünyada yaşanabilecek tüm sıkıntıları çekmeliyiz, yalnızlığın getirdiği tüm duyguları tartmalıyız, bedenen çekilebilecek acıları hissederek tahammül sınırlarımızı zorlamalıyız.

Karamsarlık ve melankoli gibi en az iyimserlik ve mutluluk gibi eğitici şeyler, varlığımızı iyiden iyiye yoklamalı ve gerçek değerimizi ortaya çıkartmalı.

Ölüm gibi istersek kendi elimizle gerçekleştirebileceğimiz veya istemediğimiz bir anda yaşayacağımız ama bir süre sonra illaki başımıza gelecek olan sona ulaşıncaya kadar hayalimizden geçen herşeyden emin olmalıyız!

---------------------------

Kimsenin inancını sorgulamak kimseye düşmediği gibi bana da düşmez. Bilakis, ben her türlü inancı onurlandırmaktan yanayım.

Ancak, bu fani dünyamızda,
Hem reenkarne bir enerjiyle ölümden sonra tekrar yaşama dönme inancının,
Hem ölümden sonra herşeyin tamamen sonra ereceği, ötesinin koca bir yokluk olduğu, herşeyin bittiği, benliğin ve bilincin kendini tükettiği inancının,
Hem de ölümün sadece bir boyut değiştirme olayı olduğu, serbest kalan öz varlık denilen ruhun da kaldığı yerden ikinci bir hayata, yeni bir şansa kavuştuğu inancının,
Aynı anda iç içe paylaşılıyor olması hep komik gelmiştir bana.

Sonsuz bir yaşam ihtiyacı içerisindeyken, kendimizi hep ölümle tartmamız, üstelik onda da ortada bir ölüm mevzuu olması dışında ortak birşeyler düşünemeyişimiz beni çok güldürüyor.

Öldükten sonra herşeyin mutlak bir iyiliğe dönüşmesini umuyoruz ama hangimiz gerçekten ölmek istiyoruz ki?

Çünkü hem henüz dünyada yaşanacak daha çok şey olduğunu düşünüyoruz, hem de ölümden sonra ne olacağını tam olarak kestiremiyoruz.

İşte bu bilinmezliğin ta kendisi dünyayı bizim için hem haz merkezi, hem acı merkezi, hem de sınav merkezi yapan şey!

Ya yaşamı hak edecek kadar mutlu olmalı,
Ya ölümü hak edecek kadar azap çekmeli,
Ya da ikisini de dengede yürütebilmek için bu acayipliklerle denenmeliyiz.

Ölümden sonra yaşam var mı?
Buradan geç ve öğren.
 
--------------------------- 

Neye inanırsak inanalım,

Yaşamın olduğu ve yaşayan her insanın istese de istemese de bir şekilde bir başka insanı da etkilediği kesin bir gerçek.

Ve bu da bir süreç.

Bu süreç de hiçbirimiz için kolay değil ve tek başına karşılanamayacak kadar da ağır.

O yüzden sizden şimdilik en büyük ricam;
Yaşama saygıda kusur etmeyin.
Yaşama etmediğiniz gibi, yaşayana da saygıda kusur etmeyin.
Zaten ölüme giden yolda sırtımızda taşıdıklarımız bu kadar ağırken bir de siz gelip üstüne oturmayın, gelin birlikte taşıyalım, paylaşalım.

Seçeneklerin tükendiği inancı yanlış bir inanç olabilir, fakat bu yanlışın doğmasını sağlayan kamera arkasındaki gizli kahramanları da unutmayın.

Zorunda değilsiniz ama dilerseniz seçenek sağlayın, yaşama isteği verin, fakat onu yapamıyorsanız hiç olmazsa olanı da ellerinden almayın.

Ben bugüne kadar herşeyin bir amacı olduğu inancıyla yaşadım ve bu inancım beni hiç yarı yolda bırakmadı.

Bu yüzden yaşadığım sürece siz de bana güzel amaçlar verin.

Hatta daha da iyisi,
Gelin benim amacım olun!
Size ulaşmak için çabalayım.
Ben sizi sevmek isteyim, siz beni severek ödüllendirin.

Seçeneklerimi tüketmek için daha çok erken, fakat sevgisiz kaldığım her anımda, hayatımdaki seçeneklerden biri daha tükeniyormuş gibi hissediyorum.

Bu yüzden alakalı alakasız her yazımın sonunda sizi sevgiyle uğurluyorum. Tıpkı şimdi yaptığım gibi :)

Yaşamla ölüm arasındaki hiç de ince olmayan ve çelik halatlarla bağlanmış o çizgiden sonsuz sevgilerimle,

Sevgiyle kalın...
(^_^)


--------------------------- 

 "Ölüm tüm problemlerin nihai çözümüdür, insan yoksa, sorun da yok demektir!"
Stalin

Hepinizin Beynini Kontrol Edeceğim

Buyrun size ibretlik bir paylaşım, madamlarım et mösyölerim.

Mevzu bahis kızımız zorlu bir çocukluk geçirir.

Şişmandır, sevimsizdir, dişleri tellidir, 

Erkek arkadaşı olmaz, hatta erkekler bununla dalga geçer. Okulun arka bahçesinde 43. Geleneksel Fransız Öpücüğünü Koruma ve Yaşatma Şenlikleri yapılırken bu kız hep öörtmen göründüğünde alarm olmak üzere görevlendirilmiştir.

Dersleri kötüdür bu kızın. Hep "F" alır. Hatta "Ğ" alır. Hata üçün birini alır.

Kimseyle arkadaşlık edemez, ergenliği bunalımlıdır. Tüm kızlar ondan güzeldir, seksidir, hepsi bekaret denen olguyu yolda toka kaybeder gibi kaybetmiştir ve bu kızın hala bakire olmasıyla dalga geçer, aralarına almazlar.

Canı sıkılan kız uyuşturucu kullanır bir süre, annesinden zılgıtı yeyince kendisini toza, ota verir. Bu sefer de babasından zılgıtı yer ve metalci olur, ardından da hiçkimseye gösteremeyeceği o şişko göbek deliğine piercing yaptırıp üstüne "Ay Lav Satan" diye dövme iliştirir.

Ailesi  kızla nasıl baş edeceğini bilemez ve yatılı okula gönderir. Okul arkadaşları bu ezikle pek ilgilenmezler ve şoven şoven geçinip giderler.

En sonunda bu kız elinde jiletle banyoya girer ve huzurlu bir ölüm için küveti sıcak suyla doldurup gerekli gevşemeyi sağlar.

İşte tam o sırada, ilk kesiği atacakken, kızın aklına oyuncak ayısı gelir.

Sonra birden kız elindeki jileti atar, saçlarını budar ve kendini resim sanatına adar.

Derken ilk sergisini açar, orada bir erkekle tanışır, rüya gibi bir ilişki yaşar ve evlenirler. Sonra kız onca mutsuz yılın acısını çıkartırcasına kocasıyla her fırsatta oynaşır, kaynaşır, öpüşür, koklaşır da koklaşır...

----------------------------

Şimdiiiiiii,
Yukarıdaki metinde, sizin aklınızı aldığım, beyninize gizliden gizliye mesajlar verdiğim ve birazdan sizi harekete geçirecek olan subliminal mesajım aşağıdakilerden hangisidir?

a) Pink - F**kin' Perfect klibi.
b) Hemen dükkana gidip bir adet buz gibi CocaCola edinme arzusu.
c) Durduk yere, işi gücü bırakıp, sebebsiz yere seks isteği.
d) Biz de derslerimize çalışıp ülkemizi kurtarmalıyız milliyetçiliği.
e) Biç hiri.

----------------------------
Bilemediniz değil mi?

Elbette bilemediniz!
Sizi o denli derinden etkiledim, o kadar çaktırmadan etkim altına aldım ki, birazdan ne yapacağınızı benim dışımda hiçbiriniz bilmiyorsunuz.

Oysaki siz hikayeyi okurken, size gizliden gizliye, hayatınızı düzenleyebileceğiniz yolu, size bilgi, güç, özveri kazandıran, sizi siz yapan yolu, size mutlu bir evlilik ve kariyer hayatı sağlayacak o yolu çoktan fısıldadım bile!

Birazdan hepiniz bir "Oyuncak ayı" edinme zorunluluğu hisseceksiniz ey körpe dimağlar!!!!!

Yaaa, yaaa evet, hiç dikkat etmediniz değil mi?
Kız tam intihar edecekken, tam bu rezil, pespaye, amaçsız, acımasız, kaybeden, "loser" hayatına son verecekken ne oldu da birden böyle bir sanatçı ruhlu, çalışkan, özverili, mutlu, hatta yatakta 5, batakta 15 kaplan gücüne ulaştı sanıyorsunuz???

Şimdi gidin ve hepiniz bir oyuncak ayı satın alın.

---------------------------- 

Ancaaak,
Satın alacağınız her bir oyuncak ayının gelirinin Halkçı Kopanterinya Sosyalist Anarşi Cuntası'nda yaşayan bir çocuğa kurşun olarak geri döneceğini,

Kepenek Şövalyelerinin kutsal topraklara dönüşünü sağlayıp, hepimizi sıraya dizme gücü kazanacaklarını,

Oyuncak Ayı kelimesinin tersten yazılmışı olan Iya Kacnuyo'nun Japon Mistisizminde geceleri bekarların ırzına geçen bir yaratık olduğunu,

Sakın ama sakın unutmayın!!!!!

---------------------------- 

Bir de 5 yaşındaki, Latin alfabesiyle öğrenim görmemiş ve cinsellik konusunda hiçbir fikri olmayan, örneğin bir Arap çocuğun "Aslan Kral" çizgifilmini izlerken gizlice bulutlara yazılmış olan "SEX" kelimesini nasıl olup da farkederek bir anda azıp kuduracağına akıl sır erdirmeye çalışın.

Ben şahsen o filmi en az kırk kere izledim, ne bir sex iması gördüm, ne de çok afedersiniz sex yapasım geldi, doğruya doğru.

Arada eliniz değmişken, insanların sadece CocaCola yazısı gördüğü zaman CocaCola içme ihtiyacı duyacağını, onun dışında sadece Pepsi içtiğini de hatırlayın.

Ah tabii bir de Kuzuların Sessizliği filmini izleyeceğinizde artık iki kere düşünün!

Film sırasında açık açık "merhaba, ben transseksüel olma yolunda bir seri katilim ve birazdan öldürdüğüm kadınlardan elde ettiğim deri parçalarından diktiğim yeni bedenimi giyip, malum uzvumu da içeride bir yerlerde saklayıp karşınızda arz-ı endam edeceğim" diyen bir sapığa rağmen, sadece film afişinde, kelebeğin sırtındaki kurukafa içerisine gizlenmiş çıplak iki erkek ve bir kadın tasviri cinsel imalar içeriyormuş. Yani o herifin "ben olsam benimle yatardım, hem de seve seve yatardım" demesinde falan bir numara yokmuş!

Yani siz zavallı, salak, ebleh ve kuşukalkmaz seyircilere gizliden gizliye cinsel çağrışımlarda bulunarak aklınızı çeliyorlarmış!

Aman deyim, kanmayın bu oyunlara sayın okurcuklar!

Hah bir de son olarak,
Camel sigaralarındaki meşhur devenin bacağına çaktırmadan bir kadın bacağı yerleştirilmiş, bu nedenle Camel sigaralara talep bu denli yoğunmuş.

Fakat artık sigara paketlerinde yatakta birbirilerine küs, ayrı yönlere bakan, iktidarsız çiftler, hatta komaya girmiş hastalar görüyoruz.

Gel gelelim sigara satışlarında düşüş bir yana, bir de patlama yaşanıyor .

İşte buradan alınacak bilumum subliminal mesajlar:
* Bir deve bacağı ile bir kadın bacağı eşit derecede zariftir.
* Camel içen kadınlarda gizli lezbiyenlik dürtüleri vardır.
* Yatakta kocasına küsmüş, öfke dolu gözlerle bakan o kadının ilacı bizdedir. Bize bir versinler onu, bakın nasıl parçalıyoruz.
* Komaya girmiş, çaresiz hastalara karşı özel bir fetişimiz var, hatta nekrofiliyiz.
* İnsanlık olarak sapığız.

---------------------------- 

Siz sevgili okurlar,
Bu oyunlara gelmeyin,
Gidin bir oyuncak ayı alın!!

Sevgiyle kalın, sevgiyle kalın, sevgiyle kalın...
(^_^)

---------------------------- 


Hem siz, bebekler neden oyuncak ayılara bu kadar meraklılar sanıyordunuz?


Seks seks seks, Amerika dünyanın efendisidir, Amerika dünyanın efendisidir, Amerika dünyanın efendisidir, cinsellik cinsellik cinsellik, frambuazlı maraş dondurması, frambuazlı maraş dondurması, frambuazlı maraş dondurması, dış mihraklar, dış mihraklar, dış mihraklar, ye beni kazım, ye beni kazım, ye beni kazım, oyuncak ayı, oyuncak ayı, oyuncak ayı

Liberal Ekonomideki Delikanlı Enflasyonuna Dair Kuramsal Bir Yaklaşım

Bıktım abicim,
Bıktım anam babam,
Bıktım canına yandığım, bıktım.

Bu ekonomiyi git gide daha da zora sokan delikanlı enflasyonundan, bilhassa da internet üzerindeki etkilerinden.

Eskiden sadece sokakta görür, en fazla iğrenir, sonra geçer giderdik. Ne onların bize bir zararı olurdu, ne de bizim onlara...

Ama artık bilinçlendiler.
İnternetin sadece hatun kaldırmakta kullanılmadığını sonunda keşfettiler! Kendilerini cümle aleme reklam etmenin yolunun sadece "zeker"den geçmediğini idrak ettiler!!!

Ve çözümü bilumum ortama ağır ağdalı sözler yazmakta buldular.

-----------------------

  • Suskunluğum asaletimdendir! Her lafa verilecek bir cevabım vardır... Ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye!
Kendini fasülye gibi nimetten sayan bir takım "takım elbiseli"ler arasında çok moda olan bu söz, Mevlana'ya atfedilmiş.

Mevlana gibi bir insanın "ben asilim, hepinizi dizerim, adam mısınız lan" mealinde bir söz söyleme potansiyeli göz önünde bulundurulsun lütfen!

Bir tanesinin de sustuğuna şahit olamadığım, kurdukları her iki cümlenin birinde karşısındakinin anası, bacısı ve ebesi hakkında sapıkça emeller güden bu arkadaşlara bir kutu aspirin, kesmezse fare zehiri yazıyorum.
 
 
  • Canımı Sıkanın Kafasını Bozarım; Kafamı Bozanın Kafasına Sıkarım!!!!11!!1
Bu arkadaşlar ne içiyorlar bilmiyorum, nasıl aşamalardan geçiyorlar, hayat onları ne tür bir yola sürüklüyor yada çocukken hangi delikli uzuvlarına mermi kaçmış hiç bir fikrim yok.

Yalnız lanet olsun adamım senin sorunun neee???2??2?
Neden senin canın bu kadar önemli?
Neden kafanın bozulmasının diyeti bir can?
Ayrıca hani asildin sen, nerede kaldı asalet, nerede kaldı bir büyüklük gösterip affetmek?
Neden o kusursuz şefkatinden, biz zavallı, aşağılık yaratıkları mahrum bırakıyorsun?

Ne güzel ya, ne âlâ memleket. İyi madem be, topunuz da benim kafamı bozuyorsunuz, hepiniz dalağına sıkayım o zaman! 
 
 
  •  Sevgime ihanet eden sevgiliyi kurşuna dizerken titrerse elim, o titreyen elimi kesmessem namerdim!
Bu sözü ilk defa mavi önlüklü bir çocuğun (tahminen ilkokul öğrencisi kılığına girmiş 40'lı yaşlarında bir tecavüzcü) defterinde, okuması Arapçadan zor bir yazı ile görmüştüm.

O sevimli küçüğümüzü bir yana bırakıyor ve bu yaşı kemale ermiş hastalarımıza soruyorum:

En son ne zaman hastaneye gittiniz?
Çocukluğunuzda Barbie bebek gördüğünüzde onları yukarıdan aşağıya mı soymaya çalışırdınız, yoksa aşağıdan yukarıya mı?
Babanız sizi kemerle mi döverdi, ütü basarak mı?

Hayır çok ciddiyim, böyle bir sözü espiri olarak bile yazmışsa bir insan, o espiri altında yatan gerçeği aramak önce Freud'a düşer!

Sevgili sadist manyakcığım,
Sana sevgiyi nasıl anlattılar?
Sen çok mu mükemmelsin ki senden vazgeçmenin cezası ölüm olsun?
Haydi diyelim o mükemmeliğine rağmen terkedildin, lan gerizekalı ne halt etmeye infazı gerçekleştirmek için kendi elini kesmekle motive ediyorsun kendini? 
 
 
  • BenimLe oYun oYnamak şeYTan'dan borc aLıp azRaiL İLe kumar oynamaYa benzer.
Din, fıkıh ve İslam hukukuna dair engin bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz sayın hocam.

Hadi gelin hep birlikte bu ibretlik olayı gözümüzde canlandıralım.

Şimdi bir esas oğlanımız var.
Bu esas oğlan, çok esaslı ve çok oğlan!

Sonra bir de bunun karşısında bir başkası var, diyelim ki ben varım.

Ben bu esas oğlana yamuk yapmak istiyorum.

Bunun için önce şeytana gidiyorum ve onunla bazı hususlarda fikir alışverişi yapıyorum.

Sonra anlaştığımız bu konularda ondan teminat alıyor ve esas oğlana dalaşmak üzere yola koyuluyorum.

Derken yolda karşıma Azrail çıkıyor ve az önce şeytanla yapığım akit konusunda beni uyarıyor.

Ben akdi gösteriyorum fakat Azrail bu akdin sahih olmadığını, dolayısıyla temettü ödenemeyeceğini söylüyor.

Sonra ben boynum bükük geri dönüyorum ve esas oğlan da durur mu? Yapıştırıyor cevabı:
- Eee  hocam ben sana demedim mi benimle oyun oynamak şeytandan borç alıp azrail ile kumar oynamaya benzer diye?

Ben tabii icra ve iflas kanunu ile boğuşmaya başlıyorum sonra...

Şimdi bu hikayeden çıkartacağımız ders nedir?
Kanunda aksine bir hüküm yoksa teamül, ticari örf ve adet olarak kabul edildiği tesbit edilmedikçe hükme esas olamaz. Şu kadar ki; irade beyanlarının tefsirinde teamüllerin dahi nazara alınması esası mahfuzdur!

Amin... 
 
 
  • Hayatta iki kör tanıyorum; birincisi senden başkasını göremeyen ben, ikincisi beni göremeyen sen.
İşte bu söze bayılıyorum!
Çok takdir ediyorum bu lafı hakkıyla yaşayanları.

Hani çünkü hayatta sen teksindir, kusursuzsundur, ihtimalsizsindir.
O kadar kesin, o kadar kanıtlanmış birşeysindir ki, seni görmemek körlük gibi birşeydir!

Seni görmediğimiz için biz körüzdür.
Yahu nasıl bu kadar özürlü olabilirizdir?
O ihtişamlı, mükemmel benliğinle alabildiğine karşımızdasındır oysakidir...
 
 
  • KaFam Kadar qüzéLmisin ? Kafam 1 miLyon Sén o kadar EdérmisiN Hadi Bunuda qéçdim Séni KaFama Taqmaya déqéRmisiN?
Sana diyecek hiç ama hiçbir lafım yoktur kafalı ağabeyciğim.

Sadece şu:
Halen onun için süslü cümleler kasmaya çalıştığına, ayrıldığın halde hala gider yapmaya uğraştığına göre, besbelli ki kafana takıyorsun!

Pardon,
Taqıyorsun! 
 
 
  • Arkadaş sen hiç ölümün gölgesinde özgürlüğünü yaşadın mı, kahpesine şerefsizine kurşun yağdırdın mı, hiç bir garibanın elinden tutup da kadere rest çektin mi...
Ben yaptım mı yapmadım mı emin değilim.
Ama bakın size de yapmayın demiyorum, hobi olarak yine yapın!

İdam mahkumu mu, komando mu yoksa hayır hasenat sahibi bir iş adamı mı olduğunu anlayamadığım bu arkadaşın bir derdi var, kesinlikle bir derdi var da, kim bilir o dert ne!!!
Hani fırsatını bulmuş ve bir şeyler açıklamaya başlamış ama onu da böyle muallakta bırakmış garibim.

Üzülme be abi, bunlar da geçer. 
 
 
  • Fahişe gönüllerin kahpeliği koymaz bize, bizi unutanı bizde unuturuz kahpece..
Hem de öyle fena koymuş kiii... Böyle hakaretleri sıraladığına göre!

Yahu bir gönül nasıl fahişe olabilir, nasıl bir kahpelik örneği sergileyebilir?

Dahası seni bu kadar hatırlanmaya değer kılan şey ne?

Dap dahası, şimdi sana sorsak kaç kişi tanıyorsun diye, bir tanesini bile atlamadan kaçını sayabilirsin? O arada unuttukların bu lafı sana söyleseler ne nane yiyeceksin?

Hem herşey bir yana nasıl kendiyle çelişmektir bu, hmmm?
Sormazlar mı adama "eee sen de kahpece unutacaksan o zaman ne farkın kaldı kahpelik yapan fahişe gönül dediklerinden" diye?
 
 
  • Eskİden Olsa Arkandan ßakar
    AğLardım

    Şimdi Arkama ßile Dönüp

    ßakmam

    Eskiden Uğruna Dünyaları

    Yakardım

    Şimdi İse ßir Kibrit ßile

    Çakmam!
Hatrım kaldı,
İnan şu an o kadar rencide oldum ki anlatamam yani.
Vah ben şimdi ne yaparım, nerelere giderim, deloy deloy deloy... 
 
 
  • Kimseyi ezmedim, ezeni ezdim. Dostuma kardeşime yanlışa düşüpte kendimi madara etmedim.
Yukarıda verilen tümcedeki çelişkiyi bulup bize gönderen son iki kişiye bir adet çelişki gönderiyoruz, valla.

Yanlışın kralını yaptın, kendinle çeliştin be baboş... 
 
 
  • nice deLıqanlılar qördk qoLunDda kız CebiNde emEnet arQasında sürü.. RaÇonU qahBelık yuRuyusu sahTelık,qalpi var,yureqi yoq.
Ahhh üstadım ah, biz de ne delikanlılar gördük, doğasında kopukluk, dilinde küfürbazlık, içinde haset... Dilbilgisi sıfır, kendine bile hayrı yok, işi gücü el alemin kılığını, yaptıklarını çekiştirmek...

Cık cık cık, ne ayıp değil mi? 
 
 
  • Agladıgmı Kimsye Söylme Anne Onlr Bni Kral biliyr Kızdmmı Dünyayı Ykar Biliyr.Agladıgmı kimsye Söylme Anne Onlr 1 kız İcn Bu Kdar Düsecgmi Bilmiyorlr!...
Üzülme bebeğim, kimse sana kral demiyor, herkes senin ne mal olduğunu biliyor. Ama yani, haahhh şöyle beee, sonunda sen de ne mal olduğunu itiraf ettin ya, bu da bir başlangıç sayılır, aferim yavrum, aferim kuzum. 
 
 
  • Alemi alem yapan 3-5 beş çakalsa....krallık bize yakışmaz...!!!
Eh defol madem, yalvarayım mı yani? 
 
 
  • ßîzdé SâßâH oLmâz, ßîzdé GünéŞ Doğmâz, ßîz ¡§¥ãNKãR'ıZ Kızım ßîzLé DoSt oLmâk Sîze YaKıŞmaz
Sizde sabah olmaması, sizde güneş doğmaması mı size dost olunamaz özelliği kazandıran? Yoksa isyan ettiğiniz için mi sabah olmuyor, güneş doğmuyor? Ayrıca dostluk gün doğumuna mı bağlı bir olgu?

Mevzuu ne?
 
 
  • Öyle bir yar severim ki ilaha tapar gibi tapar, anama bakar gibi bakarım ama dudağında ruj, arkasında p*şt görürsem anam avradım olsun benzin döker yakarım...
Teoloji ilminin sınırlarına hoşgeldiniz.

Şimdi siz sevdiğinize, ilaha tapar gibi taparsınız ve bu ilaha da ananıza nasıl bakıyorsanız öyle bakarsınız.

Dolayısıyla sevdiğiniz, ananız ve ilah tam bir teslis örneğidir.

Oysaki ilahınız, ilahlık özelliğini yitirebilir!
Bunun için sadece dudağında bir ruj olması yeterlidir!!
Evet, bir ilahı ilahlıktan düşürüp yakılabilir bir metaya dönüştüren şey sadece bir rujdur.

Ve fakat herşey daha yeni başlamakta, en büyük sorun ananızın avradınız olmasıyla ortaya çıkmaktadır!

Ananıza baktığınız gibi baktığınız, ilah yerine koyduğunuz ve ileride evlenmek suretiyle avradınız yapmayı düşündüğünüz kişi, aslında hep aynı kişidir.

Akıbetini düşünmemiz gereken kişiler bu kadarla da sınırlı değildir, üstüne bir de rujlu sevdiğinizin arkasında "p*şt kişi" vardır!

O halde yakılacak o kişi tam olarak kimdir?
İlahınız mı?
Ananız mı?
Avradınız mı?
P*şt mu?
Ruj  mu?
Kendiniz mi?

İşte biz fani kulların içinden çıkamadıkları, bu nedenle de tanrıyı inkar yolunu seçerek kurtulmaya çalıştıkları temel sorun budur!

Tanrım, kainatın yüce mimarı!
Aç gözlerimizi!! 
 
 
  • Herkes Oyuncu Olabilir Ama Yönetmen Benim.İstediğime Rol Veririm,İstediğime Yol Veririm!
Ya da belki tanrıyı bulduk bile!
Senin benim gibi bir insan, yoksa bu sözü nasıl söyleyebilirdi? 
 
 
  • Serseriler ağlamaz, ağlarsa kimse susturamaz. Şunu bilki sosyete kızı herkez serseri olamaz!!
Ve partimizin 50. yılıdır, kutlu olsun!

-----------------------

Tüm bunlar neden oluyor böyle?
Neden hep birileri birilerinin illaki de hayatına kast etmek çabasında.
Üstelik bunları da sevgisi uğruna yapma iddiasında?

Neden hep onlar en iyi, en adil, en ahlaklı ve kusursuz?
Neden biz kötüyüz,ben kötüyüm, derhal öldürülmem gerek?

Neden bu karşıdaki kişiyi bozma, yerin dibine sokma, olmadı ırzına geçme çabası?
Birşey diyeceğim, galiba bu tip sözleri türeten bir güruh var.
Bunlar zamanında epey bir örselenmiş, iyi bir düz gitmişler bu arkadaşlara.

Ve ne acıdır ki halen de arasıra ilişiyorlar.

Onlar da çareyi sendikalaşıp seri üretime geçmekte buldular.

Yahu niye sevdiğiniz, bir hatanın bedelini canıyla ödüyor?
Nasıl sevgi bu?
Siz kendinizden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz hatasızlık konusunda?

Başkalarına, kendi yaşantınızdan olmayanlara hakaretler yağdırma hakkını nereden bulabiliyorsunuz kendinizde?

-----------------------

Benim şahsen,

Suskunluğum asaletimden değildir, hiçbirşeyimden de değildir. Ya o an aklıma gelmemiştir susarım, ya cevap veremem susarım, ya laf dalaşına girmek istemem susarım. Susarım yani, susulur da, gayet doğal.

Öyle kafamda seksen tane tilki dolaşmaz, o şunu desin de ben de bunu deyim, sonra şunu derse şöyle, bunu derse böyle bozayım gibi.

Ayrıca susmakla asalet ne alaka?
Sonra, her lafa verilecek bir cevabım da yoktur, zaten her lafa cevabı olanlara "bok çeneli" derler bizim memlekette. Ne dersen bir cevabı vardır, hiç altta kalmaz, muhakkak son sözü o söylemeli, son cümleyi o kurmalıdır.
Bunu zeka belirtisi veya hazır cevaplılık olarak görenler de var.
Heyecanlarına veriyorum artık.

Bir lafın laf olup olmadığını değerlendirecek kadar dilbilgisi uzmanı değilim.

Ama özellikle de karşımdaki kişi adam mı değil mi teşhis koyacak kadar da küstahlaşmadım!!!

İnsan bir kendini tartmalı, yaptığı işler veya söyledikleri de gün gelip bir tarafında patlamasın diye öyle herkesi veya herşeyi kafasına göre nitelememeli bu adam değildir, bu laf yanlıştır, bilmemnedir diye...

Sonraaaa...
Canımı sıkanın kafasını sıkmam, en fazla çekip giderim ve can sıkıntımı geçirecek aktivitelere yönlendiririm kendimi. Açarım Sims oynarım, Cossacks oynarım falan...

Sevgime ihanet eden sevgiliyi kurşuna dizmem.
Bir kere, ben onu kurşuna dizmek için sevmemişimdir.
İkincisi, onun da beni sevmek gibi bir zorunluluğu yoktur.
Ha uğraşırım tabii ki bir sevgiyi yeşertmek için. İhaneti bile sinem yettiği kadar çekmek için uğraşırım. Hatta ihanete mahal vermem, bana açık olması için elimden geleni yapar, peşinden hafiye gibi dolaşmaz, güzelce itiraf etmesini sağlayıp, güzel anılarla gitmesini temin ederim.

Gerçi bugüne kadar kimsenin beni sevdiğini söylediği olmadı, benim de birine sevgimi itiraf edebilmişliğim...

Ama bu kesinlikle idam cezasını gerektirmez, burası kesin!

Sonracığıma efendim,
Pek çok kişiyle rol paylaşmak isterim, sahnemi çalmasına ses çıkartmam. Olur da bana yol verilirse, yolumu tutar, güzel güzel taşırım sahnemi.
Ama ben hiçbir haltın yönetmeni falan değilim!
Tıpkı kimsenin de olmadığı gibi.
Hayatta pek çok kör tanıyorum.
Metin Şentürk, Ray Charles, Aşık Veysel, Stevie Wonder, Konyalı Kör Ahmet... Çoğunu da severek dinlerim.

Bahsedilen körlük duygusal bir körlükse, onda da benden iyisini tanımam. Nice kaçırılmış fırsat şahitlik eder bana.

Beni görmeyenleri de kör olmakla suçlamam, görünmek için iyi çabalarım ama :)

Ağlamayı zayıflık olarak görmem, ağlamamayı, hele de bu konuda inat etmeyi ve bunu gurur meselesi halkine getirmeyi zayıflık olarak görürüm.

Serseriliği takdir etmem.

Tanrı olmayana tanrı gibi tapmam, tanrı gibi taptığımı benzinle yakmam. Tanrı tanrıdır, sevgili sevgilidir, benzin de benzindir.

Jilet kesiklerinden, bıçak yaralarından, faça izlerinden hazzetmem, sahip olanları kınamam, gözümüze gözümüze sokarak gösterip övünenleri kınarım.

Ölmeye gidersem benimle birlikte ölmeye gelen bir salak asla benim dostum olamaz. Benim dostum, sorunlarımı çözmemde yardımcı olmaya çalışır, beni hayatta tutmaya çalışır.

Ayrıca öyle ölmeye falan da gitmem! Şöyle bi ölüp gelmem.

Aslında herşey bir yana ya,

İsterse kendi izbelerinin imparatorları olsunlar, isterlerse esrarkeşlerin kralı, serserilerin efendisi...

Ne olurlarsa olsunlar, umurumda olmaz.

Yeter ki benden uzak,Allah'a yakın olsunlar, başka birşey istemiyorum.

Artık etrafta bunlardan o kadar çok, o kadar çok var ki ve kaçınılmaz olmalarına rağmen zevk almak da o kadar imkansız ki, bazen dayanamayıp isyan ettiriyorlar insana bir yerde.

Siz hiçbir zaman ve hiç kimseye hesap vermeyen, sevdikleri için ölen ve öldüren, firari saatlerin ardından gelen isyankar sokakların tövbekar cocukları!

Bi hastırın gidin lan başımdan!!!

Ve siz, delikanlılığın racon kesmek, ölüm saçmak değil, akşam evine ekmek götürebilmek, sevdiklerini mutlu edebilmek, ailesini güzelce geçindirebilmek olduğunu bilen onurlu insanlar,

Her daim sevgiyle kalın.
(^_^)

-----------------------


 Görmekte olduğunuz bu şeşi beş ve Einstein saçlı kişi, çoğu delikanlının yapmakla övündüğü ölme ve öldürme sanatında seri kabiliyetleri olan Charles Manson.

Ve şu sözüyle de, aslında yedi ceddimizi doğrayabilecek bir manyaklığa sahip olmakla birlikte,
tüm raconzedelere inat tevazunun, gerçekçiliğin ve radikalliğin dibine vuruyor:
Bana yukarıdan bakarsanız bir aptal görürsünüz,
Bana aşağıdan bakarsanız bir tanrı görürsünüz,
Bana karşıdan bakarsanız kendinizi görürsünüz.